STEFAN BLIR AUKTORISERAD RÖRINSPEKTÖR

STEFAN BLIR AUKTORISERAD RÖRINSPEKTÖR

fredag, september 27th, 2019

Stefan har arbetat på Consoil i ett och ett halvt år nu och har i slutet av augusti genomgått STVF:s utbildning för att bli auktoriserad rörinspektör.

Att tillhöra Sveriges Auktoriserade Rörinspektörer är något som både Christian och Stefan anser vara viktigt för att kunna intyga säkerhet för deras kunder. Anledningen till att Stefan inte genomgått utbildningen innan är för att de tidigare krävt att man i tolv månader har dokumenterat den tid man arbetat som rörinspektör. Sedan årsskiftet ändrades däremot den regeln till att alla rörinspektörer, oavsett erfarenhet, kan genomgå slutprovet.

– Idag finns det inget annat företag i Örebro som är auktoriserat med gedigen kunskap inom rörinspektion. Vi vill att samtliga anställda på Consoil ska kunna bevisa att vi har den rätta kunskapen för att kunna utföra arbetet och denna utbildning är därmed vägen att gå. I och med vår kvalitet- och miljöpolicy så bör vi gå alla kurser som erbjuds på marknaden för att kunna leverera bästa möjliga arbetsresultat. Erfarenhet och kunskap är ju ovärderligt, det ger väldigt mycket tillit, säger Stefan.

Utbildningen är på tre dagar och utförs i staden Enköping. Dagarna inleds med diskussioner ihop med andra rörinspektörer som också är där för att utföra provet, samt en handledare. Man utbyter kunskaper med varandra för att ge fler perspektiv inom arbetsutförandet. Det hela avslutas med att man får skriva ett prov i några timmar under den tredje och sista dagen. Provet är endast gjort i utbildningssyfte. Du får besvara frågor kring vilka som är de rätta tillvägagångssätten för att bedöma bilder och text. Blir man godkänd så tilldelas denne ett diplom.

– Det behövs inget förberedande plugg utan allt hänger på erfarenheten som jag samlat på mig i över ett års tid nu. Visst kändes det lite nervöst att ”gå tillbaka till skolbänken” men det var samtidigt kul att få ha lärt sig lite nytt. Jag ser väldigt positivt på det här. All utbildning är ju bra utbildning. Det hela har ju att göra med kvaliteten som vi vill upprätthålla – och det är ju ganska svårt att kunna bevisa ens kunskap om man inte gjort ett test. Det blir ett klart och tydligt bevis på att man faktiskt kan sitt arbete, avslutar Stefan.

NYHETER

Card image cap
STEFAN BLIR AUKTORISERAD RÖRINSPEKTÖR
27th, 2019

Stefan har arbetat på Consoil i ett och ett halvt år nu och har i slutet av augusti genomgått STVF:s utbildning för att bli auktoriserad rörinspektör.

Läs mer≫
Card image cap
VD:N HAR ORDET
19th, 2019

Vi vill synas på alla plattformar för att de lätt ska hitta information om våra tjänster. Vi vill öppna upp fler möjligheter för ytterligare ingångsportar.

Läs mer≫
Card image cap
Ny Hemsida
19th, 2019

Vi är glada att kunna hälsa er välkomna till vår nya hemsida!

Läs mer≫