fbpx

NAVETS SKOLA I ÖREBRO

NAVETS SKOLA I ÖREBRO

måndag, 4 november, 2019

Tobbes Schakt har sedan sommaren 2018 utfört markarbete på Navets skola i Örebro. De har kontrakterat Consoil för att kunna inspektera skolans rör och ledningar, både före och efter de utfört sitt arbete.

Navets skola ligger i södra Örebro på Loftbodsgatan 1. Skolan byggdes i samband med Bomässan i Örebro 1992 och har cirka 450 elever. Förra året påbörjade Byggtema en ombyggnation av skolan, då den nu ska anpassas till äldre elever i årskurs 7-9. Markarbete ska även utföras för att de rör och ledningar som löper under skolan också behövts renoveras. Denna del av arbetet ansvarar Tobbes Schakt för. De har i sin tur kontrakterat Consoil för att inspektera och dokumentera ledningarna.

– Här har vi varit behjälpliga genom att filma alla ledningar innan Tobbes Schakt sätter igång grävmaskinerna. Då kollar vi skicket på de gamla befintliga ledningarna för att ta reda på om de behöver bytas eller inte. Sedan gör vi även filmningar efteråt, när arbetet är utfört på alla stuprör och avloppsledningar, för att se så att allt är korrekt utfört, berättar Christian Klaeson som är VD på Consoil.

Deras dokumentationsarbete har således inneburit att de även kunnat levererat material inför Tobbes Schakts för- och slutbesiktning.

Hur har en arbetsdag kunnat sett ut för er här?
– Vi har fått ritningar skickade till oss på den befintliga byggnaden. Sen har vi fått åka dit och försöka lokalisera var skolan har sina toalettgrupper eller rensluckor. När vi funnit dem får vi först spola rent och därefter gå in med kameran för att inspektera hur ledningen ser ut. Då kan vi lättare avgöra om de är okej för fortsatt användning eller om det finns svackor eller felaktigheter.

Och problem med ledningarna har det också funnits. Detta gjorde att Christian och Tobbes Schakt fått lämna vidare dokumentationen till en VVS-konsult. Filmerna har Consoil sparat på ett USB och i en pärm har de bifogat en ny version av byggnadens ritningar med ytterligare kommentarer.

Vad har ni kvar att göra på skolan i dagsläget?
– Skolan är uppdelad i sex olika etapper. Nu har vi gått igenom alla utom en, så det är den sista som återstår. Vi vill gå in och se hur mycket arbete som behövs utföras, vi vill liksom jämföra alla delar och se vilka som är sämst skick, förklarar han Skolan vill nämligen spara in så mycket pengar som möjligt – och därför behöver Tobbes Schakt prioritera det som akut behövs åtgärdas. När vi går in och filmar på det här sättet så kan vi enkelt avgöra om vi kan spara på något eller inte, avslutar Christian.

Consoil har tidigare utfört liknande arbeten på skolor tillsammans med Tobbes Schakt. Just detta projekt på Navets Skola har ännu ingen bestämd tid för när arbetet beräknas vara klart, men båda parter ser ljust på att projektet kommer avslutas med flaggan i topp.

NYHETER

Card image cap
NCC INFRASTRUCTURE: ”MAN RINGER ALLTID CONSOIL FÖRST”
2020-02-04

NCC Infrastructure har arbetat tillsammans med Consoil i flera projekt de senaste åren. Frida Grönkvist som är platschef på NCC berättar om deras projekt tillsammans och varför hon alltid ringer Consoil först.

Läs mer≫
Card image cap
MIO I BOGLUNDSÄNGEN
2019-11-29

Kanonaden Entreprenad ansvarar över markarbetet för Mios nya lokaler i Boglundsängen, Örebro. Consoil har fått i uppdrag att säkerställa deras arbete genom att utföra profilmätning, filmning och provtryckning.

Läs mer≫
Card image cap
NAVETS SKOLA I ÖREBRO
2019-11-04

Tobbes Schakt har sedan sommaren 2018 utfört markarbete på Navets skola i Örebro. De har kontrakterat Consoil för att kunna inspektera skolans rör och ledningar, både före och efter de utfört sitt arbete.

Läs mer≫
Card image cap
STEFAN BLIR AUKTORISERAD RÖRINSPEKTÖR
2019-09-27

Stefan har arbetat på Consoil i ett och ett halvt år nu och har i slutet av augusti genomgått STVF:s utbildning för att bli auktoriserad rörinspektör.

Läs mer≫
Card image cap
VD:N HAR ORDET
2019-08-19

Vi vill synas på alla plattformar för att de lätt ska hitta information om våra tjänster. Vi vill öppna upp fler möjligheter för ytterligare ingångsportar.

Läs mer≫
Card image cap
Ny Hemsida
2019-08-19

Vi är glada att kunna hälsa er välkomna till vår nya hemsida!

Läs mer≫